fredag, juni 02, 2006

Slut på dag 1

...før det for de fleste overhovedet begyndte, sluttede det for en mindre MyMusic.dk-kreds. Den 1. dag i hvert fald. Festival-sæsonen er skudt igang.

Klokken har netop sneget sig om på den forkerte side af fire om morgenen, og der bliver blogget fra en kær vens computer på Grønnegade i Århus.
Har oplevet en evig-kær Teitur i Ridehuset, i fuld vigør med stryger-ensemble og æblekinder. Klart bedre end "Un-Pop Klassick"-kammeraterne i The Sunday Drivers, der på ingen måde formåede at udnytte Ensemble Midtvest. Æv. Men Teitur var lækkert. Efterfølgende var Figurines som altid en kærkommen lytning, denne gang på Officerspladsen, hvor de prøvede og prøvede og prøvede og prøvede og prøvede, men formåede ikke rigtig at sætte gang i den sløve flok, der mest brugte tid på at flashe deres branche-kort. Men egentlig en god koncert. Ikke optimal.
En hårdtpumpet afslutning på åbningsdagen for mit vedkommende; canadiske Holy Fuck, der spillede en dreven, monoton, smigrende primitiv electronica - med både live bas og trommer. Lækkert over det hele...

Men ak! Turen gik videre. Først på Ris Ras (efter kyndigt tip fra den vidende electronica-redaktør), hvor der såmænd var både Hancock på fad og hyggelig kælder. Dernæst videre på Musikcaféen, der husede en "something-et-aller-andet" showcase, med blandt andre Splendid, Gob Squad, The Bandit og Cartridge. Som altid var der på Musikcaféen lavt til loftet og kølige fadøl, så det var en fryd! Musikken var so-so. Hørte mange gode ting om Gob Squads koncert, men da jeg ikke selv hørte den, er det vel egentlig omsonst at nævne den. For sent. Splendid leverede en umådelig sikker koncert, der var alt andet lige interessant. Det lyder måske for hårdt. Ja, det ER for hårdt. De spillede rigtig, rigtig godt, men jeg kedede mig. The Bandit gik på med bravur og pompt. Spyttende forsanger, semi-spastisk og meget musikalsk. Men musikken kedede mig. Igen. Måske er man bare svær at imponere, når man har sat sig op til en weekend med det absolut ypperste af dansk musik? Ikke utænkeligt. Måske er hele set-uppet "SPOT" i virkeligheden en dårlig idé? Det tør jeg ikke sige. Cartridge sluttede aftenen af (musikalsk), og det i en betydelig mere overbevisende tone end den de tidligere bands havde lagt for dagen. Interessant. Interessant. Tak.

Men endnu ikke slut. Fatter Eskild havde stadigvæk en dør på klem, så vi sneg os ind; Malte fra Offbeat, Jesper fra Det Musiske Hus, Mikkel fra Forbrændingen og så endelig fotograf Jesper Tage og jeg selv fra MyMusic. Det er DET SPOT kan; samle folk. Og det er uendelig hyggeligt. Og lærerigt. SPOT er en god ting, after all.

En shawarma ("rulle-kebab" i Århus) og i seng. Eller. Til computeren. Og nu i seng. Nu.