torsdag, februari 08, 2007

Koldere end is - men i live

MyMusic.dk er som bekendt ganske vel undervejs i arbejdet mod internationalisering, og blandt andet i den forbindelse er vi taget et smut til Norge og deres festival by:LARM for at sprede det glædelige budskab, sætte ansigter på navne og virksomheder, lære en masse og høre en gedigen bunke god musik. by:LARM er en branchefestival á la SPOT-festivalen i Århus - bare større og koldere. En del koldere. I øjeblikket lige præcis -17 grader.

En del af formålet med at tage til festivalen er at møde nogle af de aktører, som vi i fremtiden skal arbejde sammen med. Vel ankommen har Mads og jeg allerede haft en længere snak med Ray Farrell, som er Vice President for online shoppen eMusic, som vi tidligere testede på MyMusic.dk. Shoppen er den næststørste internetbaserede musikhandel efter iTunes, og udmærker sig blandt andet ved at sælge al musik i MP3-format frem for DRM-baserede løsninger, som andre benytter sig af.

Mr. Farrell kunne fortælle, at amerikanskbaserede eMusic har haft mere end svært ved at få lov til at sælge musik på det europæiske marked grundet de forskellige landes mange regler for forvaltning af rettigheder og betaling for brug af musik. Essensen af mødet blev, at eMusic hilste vores kommende internationalisering velkommen og så frem til en konstruktiv debat om rettigheder på nettet. Løsningen er ikke anarkistisk fralæggelse af ansvar på rettighedsområdet, men en snarlig, rimelig og mere eller mindre fælles model for afregning af musikbrug på nettet – også på tværs af landegrænser. En model, der desværre ikke eksisterer nu, men som flere og flere er ved at indse nødvendigheden af.

Tak for snakken til Ray Farrell. Vi ser frem til dialogen. Og tre dages by:LARM.