lördag, juni 30, 2007

Blog Party #1: Stilhed før stormløbet

Jeg vil gerne byde velkommen til "Blog Party", bloggen der ser Roskilde helt nede fra nasty-pølen og helt oppe fra toppen af højttalertårnet... Du har ikke rigtigt været til Roskilde Festival, før du har læst denne blog og dem der følger. Blandt meget andet følger vi Die Hard Roskilde lejren "The Yapping Dog" (giver aldrig op) i forberedelserne til Den Ultimative Roskilde:

Der er spænding, klaprende nervøsitet og et jævnt højt aktivitetsniveau i timerne op til første led i den store operation det er at afholde den ultimative Roskildefestival.

Mellem "Queen Chaotica" (Liza, feltmarskal) og omkring 25 andre vejrbidte overlevere, har emails, excel ark, vejrudsigter og korte, nøgterne rapporter og kortfattede ordrer fløjet gennem cyberspace. De kommer fra Århus, fra alle steder i landet, en for en samles de i det som bliver Danmarks Kogepunkt næste uge.

Københavnerne udgør spydspidsen: små 10 toptrænede regntøjs-ninjaer, der fra ca kl. otte i aften først ligger i kø for først at få armbånd, og derefter for at positionere sig bedst muligt til Det Store Stormløb... så tæt på Hegnet som muligt... Hegnet... arghhhhh.... jeg ser mig selv med ansigtet ned i mudderet mens hundrede af kornfede, sjaskvåde, lortefulde teenagere tramper hen over mig... run, but don't fall...

DET ER FOR SINDSSYGT! tænk at jeg gør det her...

Forberedelserne har stået på længe, og rollerne er forlængst fordelt. Udover at skrive blog er jeg i år med helt fremme ved Hegnet.... Roskildes svar på Berlin muren, der adskiller de udsultede, psykisk nedbrudte alko-horder fra "Paradis": Ze Kamping Platz. Efter planen (Roskilde Festivals plan) lægges hegnet stille og roligt ned kl. otte søndag morgen, efter at titusinder af mennesker har sovet dårligt, drukket øl, tisset i bukserne, råbt og bandet, blevet regnet på og skubbet til. Planen er så at de pænt går ind og finder en god plads ingen andre skal bruge.

DESVÆRRE, sådan går det nok ikke.... Det bliver nok snarere sådan at klokken fem når pøblens kræfter er ved at slippe op, braser alle som en i et vildt stormløb mod de bedste pladser. Sidste år røg hegnet ned kl. seks. Det er som at spille "chicken"... hvor længe tør man vente. Dem der vælter hegnet kommer først afsted... så... hvem gør det? Belært af sidste års erfaringer , hvor vi nær var blevet snigløbet, tager vi vores forholdsregler.

"The Yapping Dog" har delt holdet ind i (I) frontløbere der bare spunser afsted med Nike gummistøvler og Nano-cover for at mindske vindmodstanden, (II) det lette infanteri med telte og bannere under armene for at smide det så snart de når frem, ca. 1 minut efter frontløberne. Tilsidst kommer det tunge infanteri, der er løbet afsted med de resterende telte, øl og alt muligt andet, der hurtigst muligt skal smides på de ca. 80 m2 vi gerne skulle kunne score lige der, hvor det er allerbedst at ligge.

Jeg er frontløber i år, og har løbetrænet en måned, ca. hver anden dag for ikke at fejle holdet, når Roskilde skal indtages. Det er ikke for sjov det her.

Vi ses på den anden side...

[peter]

STAY TUNED FOR BLOG PARTY #2

1 Comments:

Blogger Peter Bøggild said...

KONKURRENCE:

Den der kommer tættest på at gætte hvornår hegnet vælter for tilsendt en CD...

hvornår vælter hegnet?

(kun besvarelser inden 02:00 søndag morgen gælder)

30 juni, 2007 17:35  

Skicka en kommentar

<< Home