fredag, juni 30, 2006

Roskilde: smatten om natten

Den natlige dagsrapport fra frontlinien:

Endelig kom vi ind i det allerhelligste. Usandsynligt ryddeligt og rent, med frisk grønt græs lignede festivalpladsen ikke sig selv på nogen måde. Selvom tusinder stod i kø for langsomt at blive gennet forbi festivalvagterne (obligatorisk: hey, skat, jeg vil gerne kropsvisiteres) går man rundt i spredte klaser, og beser det nye puderum. Nej, hvor skal der leges.

Koncerterne er større og stærkere end på Pavillon Junior. Editors med spastisk krampagtige bevægelser og nervøs Joy Division møder Gahan møder New Order møder U2, Guns'n Doses med vanlig valium forsinkelse på en hel time før de går på scenen. Havde Axl Rose ondt i tænderne? Sigurd Ros med overjordisk men søvndyssende skønhed og magisk sceneshow. Barra Head med matematisk metal, stærkt og næsten ikke hørt af nogen. I baggrunden WhoMadeWhos houserock, og alle vegne smilende ansigter i solen.

Dejligt, men hvor er spidserne. Førstedagen er et dejligt varmende tæppe, trygt og fint. Ingen peak oplevelser, og på denne måde - for mig - lidt i skyggen af nogen forbløffende gode warm up dage. Hmmmmmm.

Lejren er imidlertid i topform: Bombay Gin, Islay Whiskey, Smirnoff, Havana Rum, Gl Dansk (for at imponere udlændingene), der er gjort et solidt forarbejde for at beskytte hovedet mod stød.

Snapshots fra havefesten:

onsdag nat: Van Damme Camp i Øst: en flok DJs sætter et gigantisk villatelt op samt et meget, meget, meget kraftigt transportabelt anlæg, alt fra Grease til Rage Against the Machine sætter brand i nattefolket kl 03 - der danses pogo og de små knogler knaser sprødt og lykkeligt.

torsdag morgen kl. 05, koncert ved tårn G. Dynamic H Reflection og Mikrofonkontrolk fyrer en meget syret rap koncert af, Intelligent Pushing er live for første gang. Endnu en af natsmattens mange små sweet spots, som man kun finder hvis man stikker næsen alt for langt frem.

torsdag på vej til morgenmad kl. 14.00, møder en svensker der springer kraftspring og saltoer ude i mudderet. Knipser et billede af en sprængfyldt badut ungersvend omkring to meter oppe i luften med hovedet nedaf. Sejt men uforståeligt. Han er flyvende. Jeg er sulten.

torsdag aften: møder Hookah, der alle har malet overskæg med smutzig korkprop, og er i største hopla. Danser limbo i eftermiddagssolen, og diskuterer popmusikkens velsignelser og begrænsninger med Tommi. Alle er på Roskilde. Verden er lille og festivalpladsen endnu mindre.

Fredag: er først lige startet, så vi får se.