måndag, juli 02, 2007

Blog Party #3: Reb Sejlet, Kaptajn!

Roskilde havefestival har mange traditioner, og langt de fleste er startet op i en tåget kombi af sprut og overstadighed. Vanemennesker er vi. Det er de samme lejre, samme flag, samme bongobrains, samme problemer og samme løsninger. Af de mange gennemgående træk, de røde tråde, er en ting sikkert: Harald Nyborg/Jydsk sengetøjslager leverer i gennemsnit 1 hvid pavillon pr. lejr. De er billige og ufatteligt dårligt lavede, sølvpapir med hvid maling og rispapir. Kan de stå for mosten?

Et kig ud over campingpladsen ligner et farvand fyldt med sejlskibe. Der er ubehjælpeligt opsatte presseninger, villatelte, alt der ligner læ i butikken og bæ i lejren. Og overalt, over det hele, hvide firkanter. Hvis vi holder fast i søens maleriske sprog, er presseningerne lejrenes storsejl, og så er det jo rimeligt nærliggende at døbe pavillonerne "optimistjoller" - optimisme er når man sætter en pavillon op søndag og regner med at den står der onsdag når man kommer til festival.

Vejr-, vind og hærværksguden, lad os bare kalde ham Mr. Poohst, er vel endnu gang helt flad af grin over at se de håbefulde sømænd sætte ud med deres hjemmelavede flåde ... han tørrer tårene og tager en dyb indånding, arbejdet skal passes...


POOOOOHST

REB SEJLENE, STORM PÅ VEJ... råbene lyder overalt, det blæser voldsommere, og op kommer gaffatape, snor, sytråd, elastikker og alt muligt andet. Der er febrilsk aktivitet overalt; de kloge piller straks de store presseninger ned, og vupti, ryger de første telte og pavilloner afsted ud over pladsen. Luftmolekyler er så lette at man ikke kan forstå det, men når de løfter i flok efterlader de vrag i det oppiskede kølvand.

Whatsda madder? Har I ikke hørt om pløkker?

Et fint nyt kuppeltelt kommer rullende som en kæmpe gravid edderkop ned langs butikkerne med og crasher ind i en morgenmads-stand, med stænger stikkene til alle sider. Allerede inden klokken 11 ligger smadrede "optimistjoller" med sørgeligt brukne stænger rundt omkring på brandgangene.

I lejren "The Yapping Dogs" er kun mig, min datter Pil og Claus Aus Århus på vagt, og vi får hurtigt pillet storsejlet ned. Kaptajnen er her ikke før iaften, men det er nemt at se hvad der skal til: ned med sejlet, forstærk alt med gaffatape. Jeg taper et par teltstænger fast på pavillonens svageste punkter, og sikrer lejrens svageste telte.

Nå, vi kan ikke bruge mere tid på det: festpladsen er åben. Efter bad, morgenmad, afsted ind på pladsen, hvor jeg falder over en spændende paneldiskussion "PIRAT ELLER FRIBYTTER?" i MyMusic teltet... om piratkopiering i musik... passer perfekt til en dag hvor bølgerne går højt, og uvejret slet ikke har toppet. Der er dejligt læ herinde, jeg glemmer for en tid "situationen" ude på pladsen.

Transmission low, som jeg aldrig har hørt om før skruer op for forstærkerne kl 13.30, og det lyder sgu ret cool. Blasted New Yorker rock med sort tøj og skarpe kanter... må hellere ind og se hvad der sker...

Dagens TEMA for Blog Party er DIE HARD CAMPS... mere senere om festivalens mest udknaldede lejre.

Måske.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

god start

08 december, 2009 06:16  
Anonymous Anonym said...

I want not acquiesce in on it. I assume polite post. Expressly the title attracted me to review the unscathed story.

15 januari, 2010 18:33  
Anonymous Anonym said...

Nice fill someone in on and this enter helped me alot in my college assignement. Gratefulness you seeking your information.

19 januari, 2010 16:39  

Skicka en kommentar

<< Home