tisdag, juli 01, 2008

Megablaster shoot out

Alle på Roskilde ved det. En seriøs lejr har en seriøs blaster. Den skal være stor, saftig, svedig og have STIL. Har du naboproblemer? Screw up your blaster. Har du pigeproblemer? Screw up your blaster. 1000 problemer, 1 løsning. Til venstre Jesper med "Tykke Bertha", VORES blaster. Men vi har checket de andre, bare rolig, vi bedækker hele camping pladsen.
Her er blaster guiden 2008:


Strøby knallertklub AKA "The Blac
k Sheeps" - 6 Megafoner

Knallertklubben er så cool at det fortjener sin egen blog (den kommer!). Blasteren der møder vores øjne har en kæmpe stor sortsveden 15 tommer som det store brune punktum, og blasteren er topklasse. Det er ikke højeste lyd i testen, men det er rent og dybt, og alle i lejren har gule t-shirts, læderveste og kasketter på. Og så har de en ægte knallertklub, der for nyligt har kørt Bornholm (den dejligste ferieø) tyndt på puch maxi og velo solex. Vi dansede til Elvis P og Gasolin i 2 timer ved søen, og spredte smil solskin og sygo stemning 380 grader rundt. For musikken: 4M, bassen 1M og stilen 1M = topkarakter ... 6 megafoner ud af 6.

Den Svedig Kalkun - 5 Megafoner

Jo! Den Svedig Kalkun er vores naboer igen i år, og efter 2-3 forgæves forsøg lykkes det at træffe Jacob og David, der havde været i byen for at hente mere strøm. Blasteren er ellers bakket op af solceller og natte-belyst bordfodbold, og lever endda god lyd. Well done. 4 Megafoner for bæredygtig bas. De spillede Manu Chao i solskin, og det udløser automatisk 1 bonuspoint. Mano Chao er uovertruffent solskinsmusik. 5 Megafoner ialt til Den Svedig Kalkun.
Lejren har egen pædagog og morgensamling, navneleg hver dag. Du kan også bygge dit eget pandaskræmsel, så kom glad og vær med. HUSK at Den Svedig Kalkun - Årets Lejr 2007 - holder cocktailparty kl 20.00 lørdag - alle er velkomne.

Roskilde Radio - 5 Megafoner

Højeste lydtryk blev leveret af Roskilde Radio, der med JBL sanganlæg og officielle powerkabler, sprøjtede dB ud som ingen anden. Vi bad dem om at screwe up, og så kom der jern og metal på, istedet for madonna - det giver pluspoint. 5 Megafoner til Roskilde Radio, og megakram til radioværten som tydeligvis elsker sine højttalere, sine lyttere og sit arbejt arbejt.

Flakkebjerg efterskole - 4 Megafoner

Ok. Den kunne ikke spille højt. Men at bygge bashøjtaleren ind i en toiletkumme giver ekstrapoints. Ingen vidste præcis hvem der havde bygget monsteret, men efter-efterskole-eleverne spillede reggaebas med kumme-bas, og det giver seføli points. 3M for lyden, og 1 megafon for god, god stil.

Jernboksen

Metaldrengene havde samlet en tonstung dunkeboks af gamle flyvinger og Mærsk møtrikker, og boret 12 huller til dåseøl i toppen. Yderst god og kædetung lyd fra horn-højttaleren (se billedet), med bas, bund, bongo og babs. Respekt til metalklubben og 4 megafoner.

Nanoblaster

Nikolaj fra DTU spiller op til party uarti på sin nanoblaster, der ganske vist ikke lyder hverken højt eller kan spille bas, men dog kan sige noget. Den får akkurat 2 megafoner. Men helt ærligt, Nik, tag i Silvan og Harald Nyborg, og kom igen med en ordentlig dunkeboks;-) Du er ingeniørstuderende på verdens bedste tekniske universitet og du kan bygge raketter og mikrochips, så du må sgu ku bygge en ornli syg dunkeboks til næste år.

Big Bad Blaster - uden for konkurrence

Den største blaster, måske hele festivalens Konge Blaster, var løbet tør for strøm, og kan derfor ikke få nogen megafoner her før deadline. De unge mennesker bag dyret var tydeligvis mega-blaster-stolte over at kunne trække kunder fra elite-lejren Van Damme Camp, der lå lige om hjørnet. Jeg var også ovre for at snakke med Van Damme folkene, og der var en snert af bitterhed over naboerne som spillede "nonstop hardcore techno", mens Van Damme programmet byder på ladies night og andre mere raffinerede og lyserøde arrangementer. Ja. Hvad skal man sige. If the bass is right, they dance all night.

Alle de andre blasters
Reportageholdet var afsted i mange mange timer og så mange, mange phatass bongoblasters der kunne pumpe klumpe dumpe rytmer ud som en spejder hamrer pløkker i. Boom boom boom. Hej five til alle dunke drengene ude i badelandet der har flækket træ, skrabet knæ og trukket startkabler for at kunne få trommehinduerne til at blafre som flag på Færøerne. If the bass is right, they dance all night.






1 Comments:

Blogger Mads Just-Olesen said...

Blasters er det bedste og det værste ved Roskilde.

Jeg hader det. Jeg elsker det. Jeg hader det. Jeg elsker det.

02 juli, 2008 10:57  

Skicka en kommentar

<< Home