torsdag, september 21, 2006

Kvadratisk, praktisk, tysk

Velankommet og altings tilgængelighed trænger sig på, laver dagen til en suppe af info og støj. Hotellet ligger midt i byen - langt fra den Kreuzberg'ske musikhøjborg og messecenteret, men centralt, roligt, stort. God morgenmad og fem M'er til den tyske kaffe.

Der er sket ting og sager siden POPKOMM satte rekord i boomjahre 200 med 924 udstillere. Festivalen er på vej op igen med 817 i år og der er flere partnere end nogensinde. Brasilien med kulturminister Gilerto Gil i spidsen er ganske offensive. Napster er ikke bare det svage minde om pirateriets oldefar - nu er det lille stykke revolutionært software partner og har "fået lov" til at donere keyhangers. I den lille plastichanger ligger 10 gratis downloads til iTunes. Det bliver overgået af 25 til eMusic, som dog er billigere.

Alle folk hernede showcaser, udstiller og alle vil have alting gratis. 2006s særkende er dog den politiske interesse. Debatten er i fuld gang - europæisk skala - og man kan kun håbe, at DK kan få nogle politiske attacheer med herned, for det er savnet.

Inklusiv jeg selv, som blev skuffet over, at goodiebag'en er blevet mindre. Først og fremmest fordi den ikke indeholder den meget nyttige kontaktlisteover alledeltagere. Sidste års version var på størrelse med en telefonbog. Men i år er den selvfølgelig brændt på en disc. Kvadratisk, praktisk, god, tysk, sådan. Tilgængeligheden leve.

At man så til gengæld kun har to timers netforbindelse i midten af Berlin er knap så kvadratisk. Den danske aften gik vist ok - med isærInfernal som det store hit, der trak 60 branchefolk. Vi venter på Henriks og Johns reportager. De kommer her påsitet senere.