onsdag, juli 02, 2008

Fyr anmelderne!

Det er morgen, en sart morgensol ruller tøvende strålerne ud, jeg har hentet tebirkes, kaffe og smoothie, og har været i bad. Livet er skønt, og jeg skal til at dyrke tirsdagsavisen, Orange Press, hvor anmeldere fra Soundvenue kaster sig over mandagens musik.

Påtaget
Minsandten om ikke avisen oser af de samme nedladende og kærlighedsforladte "observationer" af bands på Junior scenen, som avisen fra dagen før (mandagsavisen om søndagens musik).

"...Som den eneste havde han (en publikum) i et anfald af kådhed hænderne i vejret for at klappe i takt til musikken.... Nu stod han igen med hænderne nede langs siden... måske fordi det var pinligt ... måske fordi det var svært at få hænderne op over koncerten med Sleep With All Your Friends".

"Har vores lille land brug for en dansk version af Arctic Monkeys" (Kiss Kiss Kiss), med overskriften "Anglofil gymnasiefest".

"De seks svenskeres energiske sceneshow virkede noget påtaget" (Slagsmålsklubben)
"Sangene var gode, men synthesizerne virkede ofte underligt påklistret" (Sleep With All Your Friends).

Come on!


Nogenlunde Vira
Samme type pladder kulminerer i en anmeldelse af det fremragende metal band, Vira, der får en modstræbende positiv anmeldelse får deres energi og eminente spil. Anmelderen skal dog først kage rundt i hvor latterlige publikum ser ud fordi de headbanger. "De prøvede, til ingen verdens nytte. Tre glade publikummer stod side om side med armene om hinandens skuldre og forsøgte at lufte deres lange hår i takt.". Anmelderen har 2 små spalter til at fortælle om koncerten, og bruger den ene på at gøre grin med publikum. Resultat er 3 ud af 6 i karakter, svarer til "Nogenlunde". Hvordan ser det regnestykke lige ud?

Hvad er der galt med jer, kære drenge og piger? Får i ikke nok ølbilletter af Soundvenue? Neeeej, det er nok bare det der, med at Junior bands skal mærke at de er Junior!. Derfor den patroniserende tone. "Påtaget!" "Påklistret!" "Gymnasialt!" ... Jeeeez!

"Jeg har jo anmeldt Bikstok Smøgproblem og Cashmir, så I er faktisk liiiidt under mit niveau, men hvad fanden, noget skal jeg fordrive tiden med indtil de rigtige bands starter torsdag. "

Hvis der er noget der er påtaget og gymnasialt så er det båtnakker, der gerne vil vise at de er hårde i filten.

Troldsplinten i øret
Hmmja. Hårde ord, måske for hårde. Jeg ved ikke mere om musik end jer, og måske er 2 ud af 3 bands på Junior scenen virkelig herredårlige, og Roskilde festival programlæggere totjalt inkombetændte, og måske er jeg totalt blottet for god smag og musikforståelse. Men det kunne jo være at I skulle prøve at lirke troldsplinten ud af øret, og tillade jer selv at blive revet bare en lille smule med. Begejstringen kan jeg nemlig IKKE mærke i anmeldelserne (undtagelsen er Niklas Krigslunds anmeldelse af "When Saints go Machine"), i jeres ellers udmærkede Orange Press.

Kære anmeldere. Tak fordi i gider bruge jeres tid på at guide os rundt i musikken. Men hold pleeeeeez op med at tale ned til os og de svedende amatørmusikere på scenen ... få armene op selv istedet for at gøre grin med os der synes live musik er fedt, og ny musik skal have en chance. Med andre og færre ord:

Få noget blod, liv, nærvær og relevans ind i de #¤(/&¤#/ anmeldelser, eller I er fyret!

4 Comments:

Blogger Carl Johan said...

De virker lidt som nogle selvglade tosser der har fået en smule magt mellem hænderne og nu skal vise at de kan hævde sig selv på andres bekostning..

02 juli, 2008 12:10  
Blogger Paiste00 said...

smukt sagt!
Det sker alt for ofte, at anmelderne bliver selvhøjtidelige og oppustede.

Steffen, Strange Ears

02 juli, 2008 12:14  
Anonymous Anonym said...

Hvad hvis musikken bare er noget lort??? Ligeså meget godt der har været på Pjr scenen har der været lort. Jeg har været på Roskilde i 10 år i træk og seriøst set mere lort på Camping/Pjr scenen end noget der var til at holde ud. Jeg tror faktisk at 2/3 som Peter skriver passer meget godt...
Peter skriver at Pjr scenen behandles anderledes end resten af festivalen, og gør på samme tid grin med at anmelderne anmelder baseret på deres erfaring med etablerede bands. You can't have it both ways...
Hvis det er de samme bookere der for 3-4 år siden bookede 20-30 minutters støj til campingscenen...så er det bookerne den er gal med...ikke anmelderne!

02 juli, 2008 15:15  
Blogger Peter Bøggild said...

jeg man har ikke pligt til at kunne lide musikken. Men man har pligt til at kunne lide musik. Og det er ikke altid klart.

f.eks. var der i anmeldelsen af Riffelsyndikatet igår en anmelder der gav bandet 1 / 6 alene fordi de havde en sang der var kritisk mod anmeldere, for ellers var det jo både tight og energisk. Straffen er hård når man træder kong gulerod over tæeerne.

03 juli, 2008 10:21  

Skicka en kommentar

<< Home