söndag, juli 06, 2008

1. Big Brother Passer På Dig

Roskildefestival fik et wakeup call omkring sikkerhed i 2000: god sikkerhed er ikke sikkert nok - især ikke når mange tusinde mennesker er samlet på meget lidt plads.

Siden er festivalens scener blevet væsentligt mere sikre. Året efter ulykken, i 2001, var El Toro, lejrens mest selvdestruktive beboer, så skuffet over sikkerhedsforanstaltningerne at han kravlede på alle fire frem til Orange scene midt under en stor koncert, blot for at bevise at det var for kedeligt.

Man må snart ingenting. Ikke sidde på skuldre, ikke være mange foran scenen, ikke storme rundt, ikke crowdsurfe, ikke have faner med ind foran scenen, og der bliver holdt øje med at man morer sig på forsvarlig vis. (Må man forresten have sin egen guitar med til koncert?)

Supersikker er bare ikke 100% sikker. Fredag aften ville en meget stor mængde mennesker til koncert med partyikonet Fedde Le Grand i Astoria. Koncerten blev stoppet af frygt for at folk ville komme til skade. Alligevel blev en del af balkonerne beskadiget under vægten af alt for mange hoppende mennesker. Men koncerten blev stoppet inden der skete noget, og mon ikke at Astoria scenen bliver kørt anderledes næste år? Hver år en episode kommer det mindste ud af kontrol, er der taget affære året efter.

Nettet strammes... men det er et sikkerhedsnet, med masker der giver masser af plads til at trække vejret. Læs de tidligere indlæg i denne blog, så ved du hvad jeg mener.

Roskilde Festival er en ekstremt sikker fest, der rammer en knivskarp balance mellem at give folk mulighed for at feste og udfolde sig, og samtidigt undgå at de ender på sygehuset.