söndag, juli 06, 2008

3. Big Brother Ser Alt (et topklasse realityshow)

I denne lille Blog-trilogi med temaet Big Brother, er jeg her nået til realityshowet, "Big Brother - The Camp", hvor festivalgæsterne frivilligt udleverer deres kostelige privatliv. Give it up or give up!

Livet på campingpladsen er intim hverdag med usynlige vægge. Der drikkes, bades, spises, tisses, bolles, festes og soves i fuld offentlighed. Scoringer og skilsmisser, skænderier og forsoninger, grænseoverskridende tæt på.

Privatlivets fred? Teltet eller et toilet med slå gør det marginalt sværere for naboen at følge med i hvad man laver, men dont count on it. Mangt et par kravler ud af deres telt til en lejr der sidder med smørrede grin. Full monty, uden filter, døgnet rundt.

Hvad værre er, at omkring 6000 af deltagerne er presse, dvs. journalister og fotografer. Gør du noget mærkeligt, sjovt, grimt i et øjebliks svaghed, er der en pæn chance for at det bliver fanget, og havner på nettet, i en avis, eller hvis du "heldig", i TV avisen. Og jeps, jeg er en af dem, og har minsandten fotograferet en pæn flok Big Brother deltagere de sidste par år.

To drenge skændes. Kuppelteltet er faldet sammen og den sovende vågner op som en fisk i et fintmasket fiskenet, han skælder ud på den anden, som åbenbart har skylden. Efter noget tid bliver striden bilagt, de er venner igen, og teltet bliver rejst.

...Et par ligger og kysser på en luftmadras. Det udvikler sig, og det er op til forbipasserende om de vil kigge væk.
...20 Nøgne mænd og kvinder er inde og få en forfriskning på festivalpladsen. Udsigt til meget mere hud end jeg lige er vant til inden morgenmaden (se billedet).
...En lejr synger popklassikere med mirakuløs vellydende flerstemmig sang, og en anden lejr et stykke væk råber af dem... "syng den igen, syng den for helvede igen".

Mange kan ikke klare at være deltager i showet. De kommer måske 1 gang på Roskilde festival og sværger aldrig igen at skulle tvinges til at se på livet udfolde sig SÅ tæt på. Andre ender med at stemme sig selv hjem inden Søndagen.

I modsætning til Robinson eller Big Brother er der ikke 1 vinder, men knap 70000 der holder ud til det sidste i det store kollektive underholdningsprogram. Det er topklasse, hvis man har en god sans for humor, en ikke alt for sart næse, og ikke har noget mod selv lige pludselig at være hovedperson.